Gyertyagyújtás a sivatagi árvíz áldozataiért

Fotó: képernyőkép / ynet

Szombat este több ezren gyűltek össze Tel Avivban, a Rabin téren, hogy a csütörtöki baleset 10 fiatal áldozatára emlékezzenek. Hasonló eseményre került sor Jeruzsálemben a Cion téren és Mazkeret Batjában, ahol az egyik áldozat Cur Alfi élt.

Fotó: képernyőkép / ynet

A Rabin téren összegyűlt emlékezők zöme az országszerte működő Bnéj Cion katonai előkészítők diákja volt. Az eseményt a Facebookon meghirdető diáklány, Ori Dvir azt mondta, bár nem ismerte személyesen az áldozatokat, de ők mindnyájan az előkészítős diákok közösségének tagjai voltak, ahol egymás támogatása, az emlékezés, a szeretet fontos értéket képviselnek. Dvir szombat este a Ynet hírportálnak elmondta, úgy érezte, lehetőséget kell teremteni a fiataloknak, hogy együtt gyászoljanak, és emlékezzenek az elhunytakra.

Fotó: képernyőkép / ynet

Tragédia: 10 fiatal odaveszett a sivatagi árvízben

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.