Shakira
Shakira - fotó: Oouinouin / Wikipedia

A Hadasot szombat esti műsorában jelentették be, hogy a kolumbiai popdíva július 9-én Tel-Avivban, a Jarkon parkban lép fel. Az apai részről libanoni nagyszülőkkel bíró énekesnő korábban már járt Izraelben, az ENSZ jószolgálati nagyköveteként hét éve részt vett Simon Peresz államelnöki konferenciáján, de még soha nem lépett fel izraeli közönség előtt.

A 41 éves Shakira karrierje során több mint 140 millió lemezt adott el, ő a legnépszerűbb dél-amerikai énekesnő, és minden idők legtöbb lemezt eladó művésze. A tv riport valószínűsíti, hogy az Izraelt bojkottálni akaró BDS mozgalom a koncert lemondására szólítja fel az énekesnőt, de a popdíva valószínűleg kitart majd.

Shakira 2011-es jeruzsálemi látogatása során, az ENSZ gyermekügyi jószolgálati nagyköveteként két iskolát keresett fel, az egyikben a muzulmán és zsidó diákok együtt tanultak. Itt nyilatkozott, hogy meg van győződve arról, hogy minden oktatásra költött dollár hozzájárulhat a világbékéhez és a stabilitáshoz. „Boldog vagyok, hogy Izraelben lehetek, az országban, amely a kultúra és a spiritualitás bölcsője immár hosszú évszázadok óta” – mondta hét éve a sokszoros Grammy-díjas énekesnő. Reméljük, fergeteges ritmusú koncertjét követően ezúttal is boldogan és elégedetten távozik majd.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.