2019-ben nyílik az első izraeli Apple bolt

Az Apple központja Herzliyaban - fotó: David Shai / Wikipedia
Az Apple herzliai kutatási és fejlesztési központja - fotó: David Shai / Wikipedia

Bár 2015-ben egyszer már szárnya kelt a hír, az amerikai számítógépóriás saját boltot nyit Izraelben, de végül maradt a megszokott disztribúciós lánc, a kereskedőkön keresztüli értékesítés. Azonban jövőre úgy tűnik valóban besétálhatunk a márka hívei által annyira várt Apple mesevilágba, mégpedig Tel-Avivban, az Azrieli Sarona központban – tudta meg egy neve elhallgatását kérő, de az ügylethez közel álló forrástól a Calcalist izraeli gazdasági portál.

A vállalat első saját izraeli boltjában minden olyan szolgáltatás és termék elérhető lesz, amelyet a cég világszerte üzemelő boltjaiban kínál, a legfrissebb újdonságok mellett, megvásárolható lesz valamennyi Apple kiegészítő és működik majd a „boltok szívét és lelkét jelentő” Genius Bar, ahol a felhasználók szoftver és hardver problémák esetén kaphatnak technikai segítséget.

Az Apple jelenleg 900 munkatársat foglalkoztat két izraeli érdekeltségében, a herzliai kutatási és fejlesztési központban, valamint a haifai irodában. A vállalat izraeli csapata többek között az Apple A11 Bionic rendszer egyik chip-jén dolgozik, de részt vettek az Iphone X fejlesztésében is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.