Három rakétát indítottak Gázából; a hadsereg kilenc Hamász célpontot támadott

Három rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelbe hétfőn reggel, egyikük a Gázai övezetben landolt.

Röviddel ezután a hadsereg bejelentette, hogy izraeli vadászgépek kilenc, a Hamászhoz tartozó célpontot támadtak hétfőn, válaszul az Izrael területére gyújtogatás céljával reptetett léggömbökre és sárkányokra.

“Nem sokkal ezelőtt az izraeli légierő vadászgépei csapást mértek két katonai tábor kilenc célpontjára, valamint a Hamász egy lőszergyártó bázisára a Gázai övezet északi részén” – áll a hadsereg közleményében, amely élesen bírálja Izrael lakosságának és mezőgazdasági területeinek biztonságát fenyegető terrorista cselekményeket.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a hadsereg az elmúlt napokban több ízben megengedhetetlennek nevezte az égő léggömbökkel és sárkányokkal Izrael ellen elkövetett akciókat, amelyek már több millió dolláros kárt okoztak Izrael területén.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIzraelinfo / MTI