Felmérés: a Likud öt mandátummal gyengült; szavazóinak 51%-a támogatja a béranyasággal kapcsolatos tiltakozást

A Likud ma 30 mandátumot kapna, a Jes Atid 19-et és a Cionista Tábor 15-öt. A Zsidó Otthonra szavazók 58%-a homoszexuálisok béranya-tiltakozása mellett van.

A Hadasot által tegnap (kedd) közzétett felmérés azt mutatja, hogy ha ma lennének a választások, a Likud 30 parlamenti helyet szerezne – öt képviselői hellyel kevesebbet, mint három hónappal ezelőtt.

A felmérés szerint a Jes Atid (Van Jövő) 19 Kneszet helyet nyerne, és ezzel a második legnagyobb párt volna. Őt követi a 15 fős Cionista Tábor és a 12 fős Közös Arab Lista. A sorban a következő a Zsidó Otthon (Bait Hajehudi) nyolc mandátummal, aztán a Jahadut HaTóra, Kulánu és Hazánk Izrael (Jisrael Beiteinu) mindegyik hét-hét mandátummal. Orly Levy-Abeksis pártja öt helyet szerezne, ahogy a Meretz és a Sasz is.

Ezenkívül a válaszadókat a béranyaság-tüntetéssorozattal kapcsolatos álláspontjukról is megkérdezték. A lakosság 56%-a támogatja a tiltakozást, 33%-a azt felelte, hogy ellenzi.

A koncentráltabb szegmentálás azt mutatta, hogy a Likud szavazók 51%-a támogatja a küzdelmet (42%-a ellenzi), míg a Zsidó Otthonra szavazók 58%-a támogatja a homoszexuálisok béranyához való jogát (40%-a ellenzi).

A lakosság 70%-a ellenzi a kormány tüzes sárkányokkal szembeni politikáját, míg 21%-a támogatja.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.