Ismét izraeli katonát lőtt meg egy palesztin mesterlövész; Izrael válaszcsapást mért a Hamász célpontjaira

Az izraeli hadsereg által támadott egyik Hamász állás

Három palesztin meghalt, miután az izraeli hadsereg válaszcsapást mért a Gázai övezetben a Hamász szervezet állásaira. Ezt megelőzően palesztin fegyveresek a Gázai övezet határánál izraeli katonákra lőttek, egyet közepesen megsebesítve – jelentette a ynet szerda este.

A múlt szombati tűzszünet óta ez volt az első komolyabb incidens. A történtek során az övezet déli részén Gázai övezet területéről lőni kezdték a határ izraeli oldalán lévő katonákat. Válaszul az izraeli hadsereg tankokkal a Hamász hét támaszpontját lövette.

A Gázai övezet határvidékén Izraelben megszólaltak a légvédelmi figyelmeztetések, de izraeli területen nem volt rakéta becsapódás.

Három palesztin meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült az izraeli lövedékektől. Ismét Kiszufimnál folyt a határvillongás, ahol múlt pénteken a palesztinok lelőttek egy izraeli katonát, nagyszabású izraeli válaszcsapást kiváltva. A halálos kimenetelű támadások után tűzszünetben állapodott meg szombat hajnalban Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet. A fegyvernyugvás megkötésében Egyiptom közvetített.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI