Netta Barzilai - fotó: Wouter van Vliet / Wikipedia

Egyre elkeseredettebb vita zajlik a miniszterelnöki hivatal és a pénzügyminisztérium, s velük szemben a Tágid, az izraeli közmédia vezetése között arról, hogy kinek is kéne kifizetni a Neta Barziláj győzelme nyomán megszerzett fesztiválrendezés költségeit.

A kormánynál úgy vélik, hogy ők eléggé kistafírozták az évi 750 millió sékeles költségvetéssel a közmédiát, ott viszont nem gondolják, hogy a szokásos műsorkészítéstől kéne elvonniuk, abból kéne kigazdálkodniuk a nemzetközi dalfesztivál megrendezését.

Első lépésben már kedden letétbe kell helyezniük mintegy 50 millió sékelt (12 millió eurót) garanciaként egy svájci bankban. Ezt a KAN nevű közmédia kifizeti, hogy Izrael ne veszítse el a nagy megtiszteltetést jelentő eseményt, de ez nem jelenti azt, hogy nem harcol tovább a kormánnyal ez ügyben – főként miután felhalmozódott adósságára hivatkozva záratta be nem is olyan régen Benjámin Netanjahu elődjét, az előző közmédiát.

Kedves olvasóink dőljenek hátra, ebben a meccsben még sok gólt visznek be egymásnak a felek, különös tekintettel arra, hogy jövőre választási év lesz, és az “ellenséges baloldali”, “anarchista” stb. média ügyeit a kormány nagy előszeretettel veti gumicsontként a hírfogyasztók elé.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.