Hét izraeli alkotást vetítenek a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon

Jelenet Guilhad Emilio Schenker Lavan című filmjéből

Hét izraeli alkotásból álló válogatást vetítenek csütörtök este a budapesti Puskin moziban megrendezett 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon – közölte Izrael Állam Nagykövetsége.

Az Izrael állam megalapításának 70. évfordulóját ünneplő válogatásban a BuSho fesztiválon 2007 és 2017 között vetített legjobb izraeli alkotások kaptak helyet. A vetítés után beszélgetést rendeznek az izraeli rövidfilmgyártás helyzetéről.

Az ingyenesen megtekinthető válogatásban szerepel Erez Tadmor és Guy Nattiv Offside (Lesállás) című hétperces alkotása, amely 2007-ben elnyerte a BuSho arany díjat, valamint a 2009-ben a legjobb forgatókönyv díját elnyerő On the Road to Tel Aviv (Úton Tel-Aviv felé) című film.

Látható lesz a 2011-es Busho bronz díjas Lavan/White (Fehér) című rövidfilm Guilhad Emílio Schenkertől, amely egy női börtönőr egy elítélt iránt érzett szerelméről szól, és bekerült a válogatásba a 2017-es BuSho ezüst díjas, Kapunka című alkotás is Tal Greenberg rendezőtől – derül ki a közleményből.

A kedden kezdődött 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramjában vasárnapig összesen 64 alkotást láthat a közönség.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.