Paraguay elnöke túlzottnak tartja Izrael lépését a “követségi párbajban”

Fotó: Cesar Itiberê / Wikipedia

Paraguay elnöke, Mario Abdo Benitez csütörtökön túlzottnak minősítette Izrael lépését a követségi „párbajban”, és azt kérte, hogy Izrael gondolja át paraguayi nagykövetségének bezárását.

Izrael azután döntött így, hogy Paraguay szerdán közölte: visszaköltözteti izraeli nagykövetségét Tel-Avivba Jeruzsálemből, ahova a diplomáciai testület jószerivel csak „nyaralni” ment, mivel mindössze bő három hónapot „vendégeskedett” az ősi városban.

Paraguay előző elnöke, Horacio Cartes májusban engedélyezte, hogy átköltözzön a követség Jeruzsálembe az Egyesült Államokat és Guatemalát követve. Ezzel a harmadik országként szakított a nemzetközi konszenzussal, miszerint a nagykövetségeknek a város vitatott státusa miatt Jeruzsálemen kívül a helyük.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.