Két év elteltével az izraeli hadsereg megszünteti a szíriai menekültek segélyezését

Fotó: IDF

Megszünteti a szíriai lakhelyüket elhagyni kényszerülők és sebesültek támogatását az izraeli hadsereg, amely csütörtöki bejelentését azzal indokolta, hogy a damaszkuszi kormányerők visszafoglalják a felkelők által korábban ellenőrzésük alá vont területeket a két ország határán.

Mintegy 4900 szíriai, közte 1300 gyerek kapott egészségügyi ellátást Izraelben az elmúlt években. Öt éve, 2013 óta kapnak orvosi ellátást szíriai sebesültek Izraelben. Számos kórház vett részt a programban, betegeket fogadtak, ha kellett megműtötték őket, mielőtt visszatértek hazájukba.

A beszámoló szerint a hadsereg ezen felül több tízezer szíriainak nyújtott segítséget a határövezetben. Az elmúlt két évben 350 ezer tonnányi ruhát, 630 sátrat, 1,1 millió liter üzemanyagot, 180 ezer pelenkát, 1700 tonna élelmiszert, 26 ezer orvosi csomagot, 40 autót, 49 ezer csomagnyi babaételt, 350 ezer tonna ruhát, rengeteg gyógyszert és sok egyebet szállított a szomszédos országba.

A szíriai hadsereg nyáron foglalta vissza az ország déli részén a korábban a lázadók kezére került területek nagyobb részét.

IDF ábra

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI, IDF