Ehud Barak ringbe lépett

ehud barak
Ehud Barak - fotó: képernyőkép / Facebook

A Facebookon olvasgatva egyik ismerősöm oldalán Ehud Barak friss videóüzenetére bukkantam, melyben politikai programot hirdet, és ezzel megüzeni a világnak, hogy ringbe lépett az áprilisi választásokon. Lássuk teljes terjedelmében üzenetét: 

Mindenkit üdvözlök! Eljött a döntés ideje. Izrael legfontosabb választása következik Jichak Rabin meggyilkolása óta. A nép választ.

Vagy egy sötét, nacionalista, messianisztikus és rasszista jövőképet, amely veszélybe sodorja az egész cionista tervet, vagy Herzl, Zsabotinszky és Ben Gurion jövőképének feléledését: zsidó, cionista, demokratikus államot, mely erős, és van önbizalma, nyitott és felvilágosodott a Függetlenségi Nyilatkozat szellemében.

Egy olyan kormány között választ, mely nem adja meg polgárainak, ami nekik jár, és átadja javait a legszélsőségesebbeknek, akik radikalizálják, vagy az oligarcháknak, akik kényeztetik vezetőjét.

- Hirdetés -

Ez egy olyan kormány, mely cserben hagyja polgárait a Gázai övezet mentén, a sürgősségi ellátásban, a közlekedési dugókban, az áram és az élelmiszerszámlákkal szemben, a lakhatási költségekkel szemben.

Egy kormány, melynek a tagjai úgy veszekednek, mint az óvodások, miközben szeretett katonáink az életüket kockáztatják. Ahol az igazságügy-miniszternő támadja a legfelsőbb bíróságot, az oktatási miniszter az egyetemeket, a kulturális miniszter a színházi alkotókat, a miniszterelnök pedig mindent ami mozog, és nem hajlong és tapsol neki és feleségének.

Ez egy olyan kormány, amelynek élén olyan valaki állt, akiről a rendőrség és az ügyészség kijelentette, hogy törvény elé kell állnia, megvesztegetés, csalás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

És szégyent hoz ránk minden egyes nap, amikor tovább uralkodik. Egy ennyire rossz kormányt el kell mozdítani az ország éléről. 

Ez csak tőlünk függ. És így is fogunk tenni. Eljött a döntés ideje.

Adjátok tovább, és terjesszétek!

Ha ma lennének a választások Izraelben, melyik pártra szavaznál?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Szerinted ki a legalkalmasabb miniszterelnöknek?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Szerinted Netanjahu bírósági eljárás mellett is betöltheti posztját?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.