Grammy-díjat kapott a Zenekar látogatása filmből készült Broadway musical

A vasárnap este megrendezett 61. Grammy-díjátadó – a “zenés Oscar” – nyertese lett az izraeli filmből adaptált Broadway musical, a Zenekar látogatása. Az előadás a legjobb színházi musical kategóriájában járó elismerést kapta meg (Best Musical Theater Album).

A film és a musical egy egyiptomi rendőrzenekar izraeli fellépéséről szól, akik egy kis félreértés miatt nem az eredeti úti céljukhoz érkeznek, hanem egy Negev sivatagi kisvárosban kötnek ki. Mivel aznap több busz már nem indul onnan, a zenekar nyolc tagja a kisvárosban ragad éjszakára. Az első útjukba eső kioszkban próbálnak tájékozódni, ahol két dologtalan férfi és a vendéglő gyönyörű szép – a legendás és fiatalon elhunyt színésznő, Ronit Elkabec által alakított – asszonya fogadja őket, barátsággal. Az arab-izraeli kulturális központ megnyitója helyett az alexandriai rendőrzenészek belecsöppennek a helyiek hétköznapjaiba, családi perpatvarba keverednek, nézelődnek és beszélgetnek a helyi szórakozóhelyen, a kisváros üresen kongó utcáin. Az így kialakult “egyszerű”, banálisan szép emberi kapcsolatokról szól a Eran Kolirin filmje – és a közel-keleti dallamokkal kísért musical.

A 2018-ban a film alapján készült musical tíz Tony-díjat kapott, köztük a legjobb musicalnek járó elismerést.

A Grammy-díjat Etai Benson, Adam Kantor, a főszerepet alakitó Katrina Lenk és Ariel Stachel, Dean Sharenow producer és David Yazbek zeneszerző kapta.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.