Netanjahu a kneszetbe viszi a kahanistákat politikai túlélése érdekében

Megszületett az egyezség, és csak kapkodjuk a fejünket, ilyen még nem volt: Izrael kormányfője a kneszetbe viszi, és miniszteri – köztük az oktatási – tárcákat ígér a kahanista legszélsőbb jobb, az Ocma Jehudit, vagyis Zsidó Hatalom párt vezetőinek.

Azért nem ment Putyinhoz, hogy ott az eddigi állításai szerint végtelenül fontos, a legfontosabb!!!! biztonsági kérdésekről tárgyaljon, hogy összeboronálja a három legjobboldalibb párt, a Benneték nélküli HaBájt HaJehudi, az Ihud Haleumi, és a Kahanista Ocma Jehudit vezetőit.

Ha a felemelt választási küszöb miatt nem jutnának be, akkor az elvesztegetett jobboldali szavazatok révén ugyanis veszélybe kerülhetne hatalma. Az Ocmával azonban még az eddig viszonylag szalonképes Bájt Hajehudi és az Ihud Leumi sem akart összebútorozni, úgyhogy megvesztegette őket: Netanjahunak köszönhetően nem csak benn lesznek a következő kneszetben, de két miniszteri tárcát is nekik ígért, s köztük az oktatási tárcát.

A következő kneszetben tehát az eddig a törvényhozás, és az izraeli demokrácia szabályai szerint kimondhatatlanul szélsőséges nézetek is mindennaposak lesznek, és ezt Benjamin Netanjahu intézte el nekünk.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.