Reuven (Rubi) Rivlin izgalmas ajándékot vitt kanadai útjára: egy díszdobozban zoknikat. Merthogy Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke híres zoknigyűjtő.

Maayan Gutfeld jeruzsálemi divattervező szakterülete a designzokni, az ő keze munkáját dicséri az ajándék. A jeruzsálemi Gutfeld a Shenkar művészeti főiskolán végzett Ramat Ganban divattervező szakon.

A kanadai gyűjteménybe szánt darabok Izrael egyetlen – északon található – zoknigyárában készültek, s az éppen súlyos beteg, tüdőátültetésen átesett Nehama Rivlin, az államfő felesége választotta ki őket, mert hallott Trudeau szenvedélyéről. (Vajon lábfétis is?)

A kanadai miniszterelnök megérdemli a különleges ajándékot, mert a Rivlin látogatáson is kijelentette, hogy országa értékeivel ellentétesnek tartja, s szembeáll a BDS -el, az Izrael elleni bojkottmozgalommal.

A Gutfeld féle designzoknik a jeruzsálemi hegyeket és épületeket stilizálják. Az ezekből alkotott mintát mutató szépséges zoknikat bárki megvásárolhatja a tervezőnő honlapján, és aztán kéretik odafigyelni, hogy kikandikáljanak a nadrág szárából, és mindenkinek el lehessen dicsekedni velük: olyan, mint a Trudeaué.


 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.