Ganz családi barátai is beálltak kampányolni

Beni Ganz - fotó: Bea Bar Kallos / Izraelinfo
Beni Ganz - fotó: Bea Bar Kallos / Izraelinfo

A nevem Tal Sade, a profilom valódi, és természetesen nem vagyok robot.

Beni Ganzról szólok – olyan igazságot, amit nem mindenki tud.
Több mint 30 éve ismerem Revitalt és Benit, és azóta közeli barátok vagyunk.
Revital és Beni meg Jizhar és én ugyanabban az évben házasodtunk össze, és egy időben alapítottunk családot.

Jizhar katonai szolgálata alatt egy mérnöki egység tisztjeként megvakult, a rehabilitáció részeként sportolni kezdett, és nagyszerű úszókarriert csinált. Beni végigkísérte Jizhárt ezen a nehéz úton, beleértve a közös triatlon versenyt, amikor szorosan Jizhar mellett úszik, tandemkerékpáron tekernek, és a futásnál egymáshoz vannak kötve.
Nagyon bonyolult olyan családban élni, ahol az apa vak, és néha nagyon kemény (most gombóc lett a torkomban). Revital és Beni, valamint közeli barátaink az életünk elválaszthatatlan részei lettek.

Együtt szerettük és jártuk be az országot, énekeltük Izrael földjének gyönyörű dalait – Beni mondta egyszer, hogy ezek a dalok olyanok, mint az imák. És megismerkedtünk egymás szüleivel, családjával – ez a mi történelmünk és Izrael államé.

Láttam Benit katonai karrierje során. A katonákhoz való viszonyulása, szívből jövő elkötelezettsége minden egyes katona iránt mindig különösen szembeötlő tulajdonsága volt. Szoros kapcsolatban volt annak idején az Izrael-díjas néhai Cvika Levyvel, a „magányos katonák atyjával”. Beni elment a katonák rendezvényeire, akik köré gyűltek, és ő viszonozta a felé áradó szeretetet. Mindannyian az ő fiai voltak.

Beni nagyon szociális, barátságos és könyveket olvasó ember, aki az egyenesség erkölcsi elvei szerint él, akit mindenki mintának és vezetőnek tekint. Másik jellemzője, amit igazán csodálok Beniben, a kíváncsiság. Beni kérdez és kutat, mélyre hatol és tanul.

Az emberek szemébe néz, és szembenéz az élettel. Állampolgárként azt kívánom magunknak, és arra vágyom, hogy az országot a Kék-fehér vezesse és Beni legyen a miniszterelnök.

Úgy gondolom, hogy a nagyon fontos biztonságon és politikán túl Beni Ganz és a Kék-fehér kormány majd Izrael polgárait látja maga előtt, és végre javítani fogják az életszínvonalat, gondoskodni fognak gyermekeink oktatásáról, egészségéről, a társadalom egységéről Izraelben, és visszahozzák a minden embert és minden véleményt tiszteletben tartó közbeszédet.

Úgy érzem, hogy ez igazi vészhelyzet, hogy nehéz lesz túlélni ezt a korrupt és korrumpáló rendszert, amely egyre mélyebbre taszít minket. És felhívok mindenkit, hogy szavazzon a Kék-fehérre!

Minden szavazat számít!

Beni és Revital Ganz – fotó: facebook kép