Attól még lehet valami ünnepi, hogy percek alatt készül el. Mint például ez a spárgás-citromos csirke. Egyszerű és nagyszerű ünnepi és tavaszias fogás. Sokszor főztem ilyet Magyarországon is, de itt, ahol a nagynéném kertjében termő isteni citromokból készül, egészen más dimenzióba kerül az étel. Bár a spárga aranyárban van errefelé, azért néha mégiscsak belefér, főleg ünnepre. Lássuk hát a receptet!

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 500 gr zöld spárga
  • 1/2 citrom
  • só, bors
  • olívaolaj

A csirkemellet nagyobb szeletekre vágom és besózom. A spárgáknak levágom a fás végét, és egy tepsi aljára teszem, a tetejére rakom a vékonyra vágott citromkarikákat, és befedem csirkemellszeletekkel. 1/2 dl olívaolajat és vizet elkeverek, és a csirkére öntöm. Alufóliával lefedem, és 200 Celsius-fokon kb. 25 percig sütöm, majd újabb 10 percig fólia nélkül.

asparagus citromos krumpli burgonya

Amíg sül a csirke, van idő egy kis petrezselymes krumplit, vagy párolt répát, esetleg krumplipürét összedobni köretnek, és készen is van – maximum 1 óra alatt – a tökéletes pészachi vacsora.

asparagus citromos kez krumpli

Beteavon!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.