Avokádóval végrehajtott fegyveres bankrablás Beér-Seván

Egy 47 éves dél-izraeli lakosnak súlyosbított börtönbüntetéssel kell szembenéznie, miután 30 ezer sekel (8,300 dollár) értékű rablást hajtott végre két beér-sevai bankban – avokádóval.

A déli nagyváros közelében fekvő beduin faluban lakó férfi május közepén belépett egy bankfiókba a Big Beersheba bevásárlóközpontban, és átadott a pénztárosnak egy cetlire írt, helyesírási hibákkal teli feljegyzést, amelyben azt kérte: „Add át a fiókban lévő pénzt”. – írja a híradó 12-es csatornája alapján a Times of Israel. 

A pénztáros habozott, mire a rabló azt mondta: „Azonnal tedd a pénzt a zsákba, vagy felrobbantom ezt a gránátot” –, és egy jobb kezében tartott kerek tárggyal kezdett hadonászni, melyről később kiderült, hogy egy feketére festett avokádó volt.

bankrablás
Fotó: Izraeli rendőrség

A bankfiókból kilépve a bandita több mint 16 ezer sekel zsákmánnyal távozott.

Öt nappal később ugyanaz a férfi egy másik bankfiókba lépett Beér-Seva Oren Center bevásárlónegyedében, és megismételte a korábbi módszert: feketére festett egy avokádót, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a helyet. A bankot ezúttal 12 ezer sekel készpénzzel hagyta el.

A biztonsági kamerák felvételei kevés támpontot adtak a nyomozóknak az ember azonosságát illetően, hiszen mindkét rablás során kalapot és napszemüveget viselt, és gondoskodott arca eltakarásáról.

A rendőrség azonban – a cellainformációk összevetésével – megkereste azokat a mobiltelefonokat, melyek ott voltak mindkét rablás helyszínén. Több nyomon indultak el az elkövető kézre kerítéséhez, akiről kiderült, hogy bűnügyi nyilvántartása van: korábban már három évet ült rablásért.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSThe Times of Israel