Sztrájkba kezdtek az ápolók

Kedd reggel óta általános sztrájkba kezdtek az ápolók és a nővérek tiltakozásul az egészségügyben uralkodó állapotok miatt. Nem is elsősorban saját fizetésük felemeléséért küzdenek, hanem munkakörülményeik és túlterheltségük miatt.

A határozatlan ideig tartó, de az életfontosságú helyeket, az intenzív ellátást továbbra is működtető sztrájkjuk közvetlen kiváltó oka az volt, hogy újabb feladatokat akartak kötelezővé tenni számukra, az Amerikából átvett számítógépes betegkövető rendszerben újabb adatok bevitelét.

Panaszaik szerint már alig látják a betegeket a folyamatos számítógépes intézni valók miatt, és túlterheltségük miatt újabb státuszokat kértek az új munkákhoz, amit azonban az egészségügy illetékesei nem csak elutasítottak, de megfenyegették őket, hogy húsz százalékkal csökkentik fizetésüket, ha nem teszik meg, amire kérik őket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.