Kezdődik a téli időszámítás

Most vasárnap újra óraátállításra kerül sor. A téli időszámítás hivatalos kezdete a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egy órával többet alhatunk, mivel visszafelé tekerjük az órát.

A téli időszámítás kezdete 2019. október 27-re esik, vagyis a most szombat és vasárnap közti éjszakán kell hajnali 2:00 órakor 1:00 órára visszaállítani az órákat. A téli időszámítás 2020. március 26–27-ig érvényes.

A számítógépek és okostelefonok automatikusan átállnak, ha a beállításokban Izraelt adtuk meg időzónaként.

Sokak szerint a nyári időszámítás hasznosabb, ezért érdemes lenne egész évben csak azt használni. A téli időszámítás ellenzői szerint az kevesebb időt ad a szülőknek a gyermekekkel eltöltött szabad órákra, nagyban növeli a közúti balesetek kockázatát, mivel több a sötét óra, illetve több százmillió sékeles többletköltséget jelent az izraeli gazdaságnak. Másrészról azonban a téli időszámítás jól jön azoknak, akik reggeli imára mennek, mivel nem kell túl korán kelniük, hogy elérjék a napfelkeltét és nem kell a reggeli sötétben a zsinagógába menniük.

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.