Bibi-Ganz pengeváltás

Netanjahu: “az arab pártok által kívülről támogatott kormány létrehozása vészhelyzet”, erre Ganz: “a vészhelyzet – több száz rakéta Izrael polgáraira.”

Négy nappal a Beni Ganz kormányalakítása megbízatásának lejárta előtt Benjamin Netanjahu miniszterelnök és a Kék-Fehér vezetője szombaton összecsaptak annak a lehetőségén, hogy Ganz kisebbségi kormányt alakíthat a Közös Lista támogatásával.

Netanjahu üzenete a Kék-Fehér vezetőihez Ganzzal kapcsolatban:

Kisebbségi kormány létrehozása a Közös Lista támogatásával veszélyezteti Izrael biztonságát, és létező és azonnali kockázatot jelent. Ez vészhelyzet. Ilyesmi nem fordult elő Izrael történetében. Elment az eszetek? Ideje leállítani ezt az őrületet. Beszéljetek vele, szedjétek össze magatokat, és lépjetek be abba az egységkormányba, amelybe az emberek elvárják tőlünk, hogy együtt alakítsunk meg.

Beni Ganz válasza Netanjahunak:

Netanjahu, láttam, hogy a “vészhelyzet” kifejezést használtad, mert esély van rá, hogy kormányod hamarosan véget ér. De nem.

Vészhelyzet az, amikor több száz rakéta tart Izrael Állam polgárai felé.

Netanjahu, értsd meg: Minden tőlem telhetőt megteszek annak megakadályozása érdekében, hogy harmadik alkalommal is választási kampányba vidd az izraeli állampolgárokat.

Már sokszor mondtam, és ma ismét mondom: gyere közvetlen tárgyalásokra a mentelmi jogod biztosító pártok blokkja nélkül, trükkök és blöffök nélkül.

Ami 10 éve eddig bejött, az már nem fog működni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.