Szíria: Légvédelmi rendszerünk izraeli rakétatámadást vert vissza

A hivatalos szíriai hírügynökség, a SANA vasárnap arról számolt be, hogy Aszad légvédelmi rendszere megakadályozott egy izraeli rakétatámadást. A támadás állítólag Damaszkusz ellen irányult. Azt is jelentették, hogy az egyik rakétát elfogták Aqraba faluban, a fővárostól délkeletre. Damaszkuszi lakosok a város közelében történt robbanásokról számoltak be. 

Egy Aszad-rezsimhez tartozó forrás szerint négy irányított rakétát lőttek ki a part menti területekről, és azok Libanon felett Szíria felé haladtak. Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező Szír Emberi Jogi Szervezet arról számolt be, hogy a támadás célpontjai Damaszkusz közelében található iráni és szíriai katonai állások voltak.

Korábban az ország hivatalos hírügynöksége arról számolt be, hogy a szíriai hadsereg robbanóanyagokat hordozó repülőgépeket lőtt le a hamai katonai repülőtér és Salmia város közelében. Az ügynökség a repülőgépszállítmányt terroristáknak tulajdonította.

Az Al Ahbar libanoni újság arról számolt be, hogy Izrael számos fegyverraktárt támadott a Sayyidh Zainab körzetben. Senki sem sérült meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.