Netanjahu átadta a miniszteri posztokat a vád alá helyezése miatt

David Bitan - fotó: Mickyalon / Wikipedia
David Bitan - fotó: Mickyalon / Wikipedia

Benjamin Netanjahu kormányfő megnevezte utódait a miniszteri tárcák élén, amelyeket át kellett adnia vád alá helyezése miatt.

A mezőgazdasági minisztériumot a Likud párthoz tartozó David Bitan kapta meg, aki ellen vádemelési javaslat fekszik az ügyészség előtt korrupcióért, csalásért és pénzmosásért. Amennyiben valóban megtörténik ellene a vádemelés, akkor Bitánnak is le kell majd mondania tárcájáról.

A diaszpóraügyi tárcát a Likud párthoz tartozó Cipi Hotoveli eddigi külügyminiszter-helyettesnek adta át a miniszterelnök.

A Likudhoz tartozó Jifat Sasa-Biton eddigi építésügyi miniszter lett a népjóléti miniszter, a Sasz párti Jichák Kohen pedig megörökölte tőle az építési ügyeket.

Netanjahu múlt héten mondott le az általa vezetett tárcákról, mert a törvények értelmében nem tölthet be miniszteri tisztséget, aki ellen vádat emeltek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.