Ganz elutasította Perec azon javaslatát, hogy egyesüljenek a Munkapárttal és Mereccel

A Kék-Fehér elnöke egy frakcióülésen kijelentette, hogy pártja nem csatlakozik egyetlen párthoz sem, és felszólította Horowitzot és Perecet, hogy a Munkapárt és Merec együtt induljon a választásokon.

Beni Ganz, a Kék-Fehér párt elnöke szerdán elutasította a Munkapárt-Híd elnökének, Amir Perec kneszet-képviselőnek azon javaslatát, hogy egyesüljön a pártjával és a Mereccel, ugyanakkor felszólította a két pártot, hogy működjenek együtt egy közös listán. 

“Ma reggel találkoztam Amir Pereccel és a Demokratikus Tábor elnökével, Nitzan Horowitz-al. Mindkettőjük számára egyértelművé tettem, hogy a Kék-Fehér továbbra is kormányzati alternatíva lesz a politikai paletta közepén, és hogy nem fog más pártokkal egyesülni, sem bal-, sem jobboldalról” – mondta Ganz egy Tel-Avivban tartott frakciógyűlésen.

Hozzátette: “Izraelnek szüksége van a tőlünk balra lévő cionista pártok uniójára. Nincs hely és idő blöffökre. Remélem, hogy a két párt felelősen cselekszik, és a helyes lépést fogja megtenni.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.