Izraeli támadás ért egy katonai bázist Szíriában – 3 halott

Izraeli támadás ért egy katonai támaszpontot Szíria középső részén – jelentette kedd éjjel a szíriai állami média katonai forrásra hivatkozva.

A SANA állami hírügynökség jelentése szerint a Homsz tartományban fekvő T-4 katonai bázist helyi idő szerint 22 óra után érte támadás. A hírügynökséget tájékozató szíriai katonai forrás szerint a legtöbb rakétát lelőtték, négy talált célba, de senki sem sérült meg, csak anyagi károk keletkeztek. Később kiderült, hogy legalább három fegyveres meghalt a támadásban.

Izraeli részről egyelőre nem kommentálták a történteket. A zsidó állam számos alkalommal hajtott már végre légitámadást szíriai célpontok ellen, de szinte soha nem erősítik meg hivatalosan, hogy valóban izraeli akció történt.

Ezek célpontjai a legtöbbször a kormányerők oldalán harcoló iráni vagy iráni támogatást élvező egységek a szomszédos arab országban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.