Egy 22 éves ember mérsékelten megsérült egy késes támadásban Kirjat Arba közelében

A merénylet helyszíne - fotó: Izraeli Hadsereg
A merénylet helyszíne - fotó: Izraeli Hadsereg

A sérült férfit vállsérüléssel szállították a jeruzsálemi Saarej Cedek kórházba. Ma reggel letartóztattak egy palesztin nőt a Damaszkuszi kapunál, miután késsel hadonászott a határrendőrök felé.

Egy 22 éves jeruzsálemi lakos szombaton közepes sérülést szenvedett egy késes támadásban a Kirjat Arba és a Pátriárkák barlangja közötti Imádkozók tengelyén (Cir Hamitpalelim). Egy 17 éves palesztin fiút letartóztattak a merénylet helyszínén. Az MDA (Magen David Adom – Izraeli Mentőszolgálat) arról számolt be, hogy a sérültet vállsérüléssel szállították a jeruzsálemi Saarej Cedek kórházba.

A merénylet helyszíne - fotó: Izraeli Hadsereg
A merénylet helyszíne – fotó: Izraeli Hadsereg

Az IDF-ben a támadást merényletnek tekinti. A hadsereg szóvivője azt is közölte, hogy egy helyszínen tartózkodó civil segített a katonáknak a gyanúsított letartóztatásában.

A határőrség ma reggel egy késsel hadonászó palesztin nőt tartóztatott le Jeruzsálem óvárosában, a Damaszkuszi kapu területén, közölte a rendőrség.

Körülbelül három hónappal ezelőtt egy Kelet-Jeruzsálemből származó 16 éves fiú megpróbált leszúrni egy határrendészeti tisztviselőt az óvárosban a Heródes kapu környékén, de időben rálőttek és könnyebben megsebesítették. A találat ellenére a merénylő menekülni kezdett, és befutott egy környékbeli házba. A rendőrség letartóztatta őt, valamint a háztulajdonost és egy másik ott tartózkodó embert, akik a gyanú szerint segítettek neki.

Tegnap a rendőrség palesztin imádkozókkal csapott össze a Templom hegyen. Sérülés nem történt. A rendőrség szerint azért oszlatták szét az imádkozókat, mert “nacionalista felhívásokat skandáltak, és megsértették a közrendet”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.