Pörögnek a Naáma mémek

Naáma Iszakár mentési művelete megfelelő lezárása volt egy különösen szürreális hétnek. Benjamin Netanjahu kitalált, megrendezett, majd levezényelt egy, Izrael polgárainak sékelmillióiba kerülő választási kampányműsort.

A miniszterelnök azzal a túlságosan átlátszó ürüggyel vonszolta repülőgépét és teljes kíséretét Moszkvába, hogy sürgősen be kell avatnia Vlagyimir Putyint a “század tervének” részleteibe.

A néhány perces találkozót egy néhány sékeles telefonbeszélgetéssel könnyedén megspórolhatta volna, de a választási kampány szempontjából roppant fontos volt neki, hogy közös fotó készüljön a drogos bűncselekmény miatt elítélt, majd börtönből szabadult fiatal izraeli nővel, és hazafelé légi limuzint biztosítson neki.

Nehéz erre a szégyenteljes, megalázó és különösen szürreális lépésre precedenst találni, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy több tucat, hasonló okokból elítélt izraeli raboskodik a világ számos országában, akik kiszabadításáért semmit nem tesz Netanjahu.

Az internet izraeli népe természetesen látja a történet abszurditását, és jól szórakozik Naáma Iszakár hazahozásának történetén. Tele a face az erről született viccekkel, és mi szokásunkhoz híven kötelességünknek érezzük, hogy felvidítsuk velük kedves olvasóinkat ezen a borongós szombaton.

Kedvencünk a kommandós múltját meg nem tagadó, harcos BB-t mutatja Naámával a vállán.

BIBI megküzdött érte az ellennel

Volt, aki egyenesen Jeruzsálem hős ejtőernyős felszabadítóihoz hasonlította a 9.5 gramm grasszért Moszkvában hét és fél évre ítélt, Indiából Tel-Avivba tartó tranzitutast.

A következő képen talpig Likudba öltöztették a kormányfő különgépén utazó lányt és édesanyját. Hiszen az egész Likud-reklám…

A légierő Naáma előtt tiszteleg, mikor az ország légterébe ér.

Így látják Izraelben a különgépet.

És néhány zseniális beszólás:

Ganz: Holnap Moszkvába utazom, és külön kiszabadítom Naámát.

Ha Naáma együltében elszívta volna mind a tíz grammot, akkor sem hitte volna, hogy a miniszterelnök és neje különgépen megy érte, és az édesanyja Putyinnal találkozik.

És a valódi teszt az lesz, hogy Naáma is ki tudja-e szabadítani Netanjahut a börtönből.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.