3,8 erősségű földrengés volt Észak-Izraelben

3,8 erősséggel rengett a föld Izraelben, melyet sok észak-izraeli településen lehetett érzékelni, de az ország központjából is többen heves mozgásokról számoltak be.

A Geofizikai Intézet szerint a rengés reggel 6:54 órakor történt, melynek a központja Haifától 15 kilométerre délnyugatra, 10 kilométer mélyén a tengerszint alatt volt. A rendőrség jelentése szerint senki nem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

Az a törésvonal, amely korábban pusztító földrengéseket okozott Izraelben, a Holt-tenger és a Jordán-völgy mentén található.

Több tengeri és libanoni törésvonal mentén az elmúlt években 3-4 nagyságrendű rengések történtek, ám ezek nem voltak pusztító erősségűek. A Holt-tenger térségében korábban károkat okozó, a jövőben várhatóan bekövetkező erőteljes földrengések a Richter-skálán 6-7-es intenzitással bírnak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.