Felmérés: a Likud a legnagyobb párt, a Kék-Fehér négy helyet veszített

Ez a harmadik egymást követő közvélemény-kutatás, amelyben a Likud megelőzi a Kék-Fehért. A tévécsatorna előző szavazásánál a Kék-Fehér 36 helyet szerzett. Mind a jobb- és mind a baloldali politikai tömb 56 mandátumon áll.

A 13-as tévécsatornán ma (hétfőn) este közzétett közvélemény-kutatás szerint a Likud 33, a Kék-Fehér pedig 32 helyet szerezne a kneszetben, ha ma tartanák a választásokat. Ez a tévécsatorna első közvélemény-kutatása, amelyben a Likud megelőzi a Kék-Fehér pártszövetséget. Az egy héttel ezelőtti felmérés során a Kék-Fehér 36 helyet szerzett. Hasonló tendencia volt tapasztalható a 12-es és a 11-es tévécsatornákban tegnap közzétett közvélemény-kutatásokban is. Arra a kérdésre, hogy ki alkalmasabb miniszterelnöknek, Netanjahu 44%-ot, Ganz pedig 30%-ot kapott.

A 13-as csatorna közvélemény-kutatásának eredménye:

Likud 33

Kék-Fehér 32

Közös Lista 14

Munkapárt-Híd-Merec 10

Sasz 8

Izrael a Hazánk 8

Jobbra 8

Tóra Zsidósága 7

A felmérésben 702 válaszadó vett részt, 602 a zsidó lakosságból és 100 a nem zsidó szektorból, a hibahatár 3,8%.

Szerinted ki fog a március 2.-i választások után kormányt alakítani?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.