Netanjahu maffiafőnök üzenete

A Likud azt üzente Omer Jankelevicsnek, a Kék-Fehér képviselőnőjének, hogy nyilvánosságra hozzák az őt kínos színben bemutató felvételeket, ha nem ül át a Likud padsoraiba, és ezzel nem változtatja meg a választások arányait.

Ez a zsarolás a maffia legsötétebb napjaira emlékeztet. Miután napvilágra került a Likud ezen terve, a Háárecnek tagadták a párt képviselői. Maga Jankelevics valószínűleg retteg a felvétel miatt, a 12-es tévé reggeli adásában arra a kérdésre, hogy átáll-e, csak annyit felelt, hogy “nincs válasz”.

Később a ynetnek tagadta, hogy szándékában állna átlépni a Likud frakciójába, és ha ezek után mégis megjelennének valamiféle szégyenteljes felvételek róla a közösségi médiában, senki se csodálkozzon.

A választások előtti héten a Likud közzé tett egy felvételt, amelyen a Kék-Fehér ezek után kirúgott volt kampány-tanácsadója Omer Jankelevics képviselőt idézi, miszerint Ganz “ostoba vesztes, s alkalmatlan, hogy miniszterelnök legyen”. A beszélgetést az Iszrael Bachar nevű kampánystratéga rabbijával folytatta, illetve a rabbija provokálta és csalta ki belőle ezeket a szavakat, melyek karrierjébe kerültek. A felvétel megjelentetése előtti napon maga Netanjahu találkozott a rabbival, bár ezt letagadta, de a 12-es tévé felvételekkel bizonyította a kormányfő szerepét ebben a szintén maffiamódszerekre emlékeztető aljas cselben.

A Haarec szerint a Likudnak a mellesleg vallásos Jankelevics magánéletéről szóló titkos felvételei is vannak, és ezek nyilvánosságra hozásával fenyegetik, ha nem hagyja el a Kék-Fehért, és nem lép át hozzájuk.

A szavazatok kilencven százalékának megszámlálása után a Likudnak két további képviselői helyre van szüksége a kormányalakításhoz.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.