Izraeli fejlesztés koronatesztek gyors végzéséhez

Egy innovatív és a maga nemében egyedülálló, korona-vizsgálathoz használt tesztállomás lehetővé teszi a védőfelszerelés nélküli mintavételt. Teszteredmények 24 órán belül.

koronavírus teszt maccabi Izrael

Az állomás úgy van kialakítva, hogy a mintavétel során a páciens és a mintavevő között teljes az elszigeteltség, a levegő sem hatol át, és az egyes tesztek között teljes a sterilizálás. A Védelmi Minisztérium kifejezte érdeklődését az ilyen állomások nagy mennyiségű előállítása iránt. Ran Saar, a Maccabi ügyvezető igazgatója: “Örömmel megosztjuk az építési terveket bármely szervezettel, amely igényt tart rá, a korona elleni közös globális küzdelem részeként.”

A Maccabi Betegpénztár által fejlesztett, korona-minták gyűjtésére épített innovatív állomás első darabját a jaffai Maccabi-fióknál helyezték el, amely lehetővé teszi a steril mintavétel folyamatát a páciens azonosításától kezdve a minta laboratóriumba érkezéséig. A tesztelés során a mintavevő egy teljesen izolált cellában tartózkodik anélkül, hogy érintkezésbe kerülne a pácienssel, és a külső környezettől is teljesen el van választva, így nem kell védőfelszerelést sem viselnie. A mintavétel után a bódéhoz csatlakoztatott berendezés azonnal és automatikusan fertőtlenít, ezáltal lehetővé téve a következő vizsgálat elvégzéséhez a gyors váltást.

koronavírus teszt maccabi Izrael

A Védelmi Minisztérium érdeklődését fejezte ki a – mindössze egy hétig tartó intenzív munka során kifejlesztett – tesztállomások nagy léptékben való gyártásának mérlegelése iránt, és kapcsolatba lépett a tervező csapattal.

A tesztállomás nagy nemzetközi érdeklődésre tart számot és Franciaország, Olaszország, valamint Kína médiamunkásai ma felvételeket készítettek az állomásról működés közben.

Ran Saar, a Maccabi vezérigazgatója: “Az új létesítmény biztonságosnak és hatékonynak bizonyul, és örömmel megosztanánk az építési terveit Izrael és az egész világ bármely egészségügyi szervezetével a koronavírus elleni globális küzdelem részeként.”

Deborah Hasid, a Maccabi központi kerületi biztosa: “Az állomás gyors és eredményes válasz arra az igényre, hogy a lehető legtöbb korona-tesztet végezzük el, a lehető leghatékonyabban, leggyorsabban és legbiztonságosabban. Ez egy áttörést jelentő fejlesztés, amely elősegíti a vírus elleni küzdelmet.”

A Leumit betegpénztár is előrukkolt a maga hasonló változatával, melyet az Országos Egészségpénztárral és az IDF Technológiai és Logisztikai Divíziójával hoztak létre, és holnap (pénteken) a betegpénztár Ramat Gan-i fiókjában állítják fel. Azt ígérik, hogy a teszteredmények 24 órán belül meglesznek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.