Három rendőr parancs nélkül hatolt a lakásba, és órákra eltüntetett egy embert– Hírösszefoglaló

Elad Moshe 200 000 sékelre perli a rendőrséget, miután három civil ruhás rendőrtiszt a múlt héten behatolt otthonába, engedély nélkül házkutatást tartottak, órákon át faggatták ellenzéki tevékenységéért, letartóztatták ügyészi kihallgatás céljából, megtiltották ügyvéd hívását, majd magyarázat vagy óvadék nélkül szabadon engedték. Facebook bejegyzéseiben megejtett “uszítás gyanúja” volt indokuk a június 4-én végrehajtott akcióhoz.


Az annektálás biztosan és azonnal tönkreteszi az arab világgal és az Egyesült Arab Emírségekkel a biztonság, a gazdaság és a kultúra javítása érdekében született izraeli törekvéseket – figyelmeztet a yneten közvetlenül az izraeliekhez fordulva Hend al-Otaiba, az emirátus washingtoni nagykövete. Teljes cikk


Cipi Hotoveli a telepes-ügyi tárca helyett elfogadta a londoni kinevezést. A tárca nélküli minisztériummal maradt Tzachi Hanegbi – a neki adott ígéret szerint – átveheti Hotoveli helyét. Hanegbi azt mondta, hogy büszke arra, hogy egy olyan időszakban vállalhat felelősséget a telepes-ügyek előmozdításáért, “amikor megvalósul a szuverenitás kiterjesztésének álma”.


Izraelben folyamatosan emelkedik a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma, csütörtökön – április óta először – több mint 200-at diagnosztizáltak egy nap alatt, de a súlyos esetek száma egyelőre alig nőtt. Az ismert fertőzések magas száma mellett egyre több tesztet is végeznek, csütörtökön 17 212 embernél vizsgálták a koronavírus esetleges jelenlétét az egészségügyi minisztérium jelentése szerint. Teljes cikk


Az izraeli koronafertőzések száma péntek reggelre elérte a 18 701-et, ami előző este óta 95 új megbetegedést jelent. 34 beteg állapota súlyos, közülük 24 van lélegeztetőn, 45 beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 300 halálos áldozata van a járványnak, és 15 288 beteg gyógyult meg.


Szerdán egy tíznapos kisfiút hoztak Ciprusról Izraelbe, mert sürgősségi szívműtétre szorul. A szíriai menekültek csecsemőjét súlyos és ritka szívhibával diagnosztizálták. A ciprusi és az izraeli orvosok úgy határoztak, hogy sürgős szívműtétre van szüksége, ezért Izraelbe kell szállítani. Az izraeli nagykövetség gondoskodott a csecsemő szállításáról és arról, hogy az apja, aki vele tart, mentesüljön a koronavírus-karantén alól. A baba már a Tel Hashomer korházban van. „Ez a Ciprussal való együttműködés fontos esete” – mondta Shmuel Revel, Izrael ciprusi nagykövete. “Mindannyian imádkozunk a baba gyors félépüléséért” – tette hozzá.

***

Csináljuk együtt a napi hírszüretet! Néhány mondatban fogalmazd meg a szerinted fontos, friss izraeli hírt, amit minden nap 11:00 óráig küldhetsz el az info@izraelinfo.com címre. Csak linkeld be a forrást is.

Napi Hírek Izraelből
Izraeli hírek – friss válogatás a napi sajtóból

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.