Sikeres Nyíl 2 légvédelmi teszt • Sara Netanjahu: bántalmazott asszony vagyok • Tiltakoznak a művészek

Sara Netanjahu a 12-es tévében izgatott hangú, több mint húsz perces interjúban állította, hogy ő egy “bántalmazott asszony” a tüntetések miatt, és gyermekei is “bántalmazott gyermekek” (a Netanjahu házaspár gyermekei 25 és 29 évesek). A nővédelmi szervezet igazgatónője tiltakozott, elmondta, hogy régebben Sara Netanjahu látogatta valóban bántalmazott nők menedékházait, de a tüntetésekkel kapcsolatos szavaival inflációt okoz a bántalmazás fogalmában.


Netanjahu és Lapid szerdán hosszasan “apázta” egymást a kneszetben, mindkettő a másik apjára hivatkozva bírálta a másikat. Performanszukkal, erőteljes és kreatív szónoklatukkal a szakértők szerint értékes pontokat szereztek maguknak szavazóbázisukban.


Megnyílnak az egek. Az izraeli utazók számára megnyíló országok listája, melyek a beutazást nem kötik karanténhoz:
Bulgária, Görögország bizonyos szigetei, Horvátország. Továbbá tárgyalások folynak az ügyben Olaszországgal, Dániával, Montenegróval és Ruandával.


Tiltakozó gyűlést tartottak a művészek a miniszterelnöki rezidencia mellett Jeruzsálemben a kormány válságkezelő programja ellen, azon színészekért és színházi dolgozókért, akiknek megélhetését továbbra sem teszik lehetővé a megkötések.


A hadsereg ma éjszaka is bombázta a Hamasz támaszpontjait Gázában, válaszul az utóbbi időben elszaporodott léggömbös-gyújtogatásos akciókra. A biztonsági miniszter utasítására szüneteltetik az üzemanyag szállítását Gázába. Teljes cikk


A kneszet elutasította az ellenzék indítványát arról, hogy vádlott személy ne kaphasson miniszterelnöki megbízatást (mellyel megakadályozhatta volna Benjamin Netanjahu újbóli kinevezését): harminchét képviselője támogatta ötvenhét ellenében a javaslatot. Ezen kívül az izraeli parlament előzetes olvasatban elfogadta a költségvetés benyújtása elhalasztásának kormánypárti javaslatát. Teljes cikk


Izrael sikeres tesztet hajtott végre az Egyesült Államokkal közösen fejlesztett Nyíl 2 ballisztikusrakéta-elfogójával, közölte a Védelmi Minisztérium szóvivője reggel. „Izrael kihívásokkal szembesül közel és távol, és technológiai tudásunk … biztosítja számunkra, hogy mindig egy lépéssel az ellenségeink előtt járjunk, és megvédjük Izrael Államot” – mondta Beni Gantz védelmi miniszter. Teljes cikk

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.