– Megyek hozzád a hídra, ha utána jössz a Balfourba.

– Csak a hídra…

– Megyek a hídhoz, ahol a tilos menet van. A múzeumnál parkoltam, megyek a hídhoz. Előttem fiatal harcosok mennek. Útközben már láttam vízágyúkat. Ha bevisznek, hívd azt a jó ügyvédbarátodat. Jönnek, már hallom őket. Beálltam. A Kneszet felé lépkedünk. “Sohad, mirma, hafarat emunim”-mal1 vonulunk. Megyünk tovább a Balfourba. “Ha am dores et BB legares!”2. Olyan 30 ezer ember lehet. Vízágyú készül. 

– Ott vagy még?

– Most értem haza.

– Jó, mert áll a bál.

– Nézem.

– Mi történt Orlyval? Hol lehet látni?

– Én látom. De a Haaretzből nézem, az fentről van.

– Mi a link?

https://facebook.com/story.php?story_fbid=638871783422114&id=64588666340

– Orly működik.

– Minden tv csatorna is közvetíti.

– 12 már abbahagyta.

– 11 is.

– A tüntetők összeszedik maguk után a szemetet, miután a rendőrök verték őket, ilyen sincs másutt. Azt láttad, ahol a főrendőr veri a tüntetőket? Avi Dareli azt mondta a Razi Barcaynak a rádióban, hogy “ha 300 000 tüntető érkezik jövő szombaton a Balfourba, akkor véget vetünk Netanjahu hatalmának”. Most nagyon félhet a jövő hetitől. Valamit majd megpróbál kiszedni a kalapjából, csak ne Gázai hadművelet legyen.

– Nem lesz választás. Akunisz miniszter mondta a rádióban. Ő is a BB seggében van, így döntött a családi tanács. Mármint nem most lesz, hanem jövő év elején, adott még 100 napot.

– Ez a tegnapinak is köszönhető. Szétvernék már a Balfourt, ha választást írna ki, az tuti. És Ganzusod se védené őket, mert erre már nem tud még egyet hajolni.

– Hátradőltem. Most mi lesz? Még száz nap ebben? Kicsit unom már a szombat estét, de megyek jövő héten is, mert muszáj. Habtestemmel védem a hazát.

– De arról, hogy a rendőrfőnök puszta kézzel verekedett, nem is írtak.

– Itt egy idősebb nőt pofoz egy rendőrlány.

– És tényleg ciciztek a rendőrök???

– Sok jelenlévő mondta, nem láttam 🙂

– Szar ez a rendőri erőszak. Főleg, ha már nem csak az arabok meg a harediek szívják… Legalább bekerült a mainstreambe végre.

– Az Orly írta a cicizést.

– Félelmetes ott lenni, mikor jönnek feléd ezek az erős bitangok.

– Mondjuk ő tényleg ott van benne a közepében. Akkor biztosan látta…

:אור-לי ברלב –
א. אכן כך קרה. שוטר דחף אותי וחפן את שדיי. זה לא היה בטעות. בלייב שלי וגם בסרטון שצולם מהצד שומעים אותי: ‘אל תיגע בי’.
ב. באופן אישי, אני בסדר גמור. השוטרים החופנים יכולים לקפוץ לי.
ג. יש נשים רבות שירגישו אחרת באירוע דומה. לכן חשוב לדבר על זה.
זו שיטת דיכוי מחאה נפוצה ופושעת.

(Or-ly Barlev:
A. Tényleg megtörtént. Egy rendőr ellökött, és megfogdosta a melleimet. Nem volt véletlen. Az élő adásomban és az oldalról készített videofelvételben is hallani, hogy azt mondom: „Ne nyúlj hozzám”.
B. Én személy szerint jól vagyok. Bekaphatják.
C. Sok nő van, akik másképp éreznék magukat egy hasonló szituációban. Ezért fontos erről beszélni.
Ez a tiltakozás elnyomásának általánosan elterjedt, bűnös módszere.)

– Aaa.

– Ezt rögtön utána írta. Jövő héten maradok végig. A kurva anyjukat. És élőben tolom a haveroknak, hagy aztán ők is jöjjenek.

– Én az utolsó két sokórás, élő tudósítását (kabalat sabat és szombat este) végignéztem, és úgy mondom, hogy a sajtó a valóság tizedéről sem tudósít. Minél közelebb vagy, annál hitelesebb, minél távolabb, annál kevésbé hiteles és kevésbé hihető.

– Mármint ennél is rosszabb és agresszívabb?

– Sokkal.

– De ahogy Gueta verekszik, azért nagyon közelről látszik, hiába védi a lánya… Szemmel láthatóan berobbant az agya, és elkezdett ütlegelni.

– Volt egy 10 perces rész, ahol egy idős nő a rendőrök lökésétől hátrazuhant, beverte a fejét, és sokáig nem lehetett tudni, hogy él-e. Mindez élőben… És egy csomó hasonló. Összeölelkezve síró idős emberek…

– De a legjobb a késő esti 13-on valamelyik rendőr főtörzs, aki azt mondta, fake news, miközben a riporter saját szemével és kamerájával látta 1 perccel korábban a dolgokat, nem is bírta a riporter hallgatni. De nem segít semmi. Ha Trump nyer, már a saját szemünknek sem hihetünk többé soha.

– Szinte semmi nem jön át a hírekben.

– Azért tegnap a Kan tv-adó is meg a másik csatorna is nagyon a tüntetőkkel volt. Megmondták, hogy a Legfelsőbb Bíróság nem ezt rendelte el, hogy idő előtt és agresszívan verik szét, és mutatták a tüntetőket, és velük szimpatizáltak. Szerintem Bibi most nekik is fog menni, de nagyon. Vagy már nekik ment?

– Jövő héten én is megyek, talán K. (!) is csatlakozik.

– Az jó, mert 3 telefon csak nem merül le.

– Én is mennék, de féltem a G-t, azt mondta, ha hozzá érne egy rendőr, ő tuti bepipulna. Az hiányzik, hogy rabosítsák… De én is tervezem.

– Jön a V. is Jeruból. Attól félek, Bibi kitalál egy háborút addig. Bárcsak miniszterelnökké válna a Lapid. De ez már túl szép.

– Ezt mondtad a Ganzidról is. Mindig kell egy imádható csillag 😉

– De ettől még nem szavazok rá! Soha többé senkire, hűséges leszek a Merechez.

– Én már Bennetre is szavazok, csak menjen Bibi. Most így érzem. Bár utálom.

– A Bennet képes elmenni a BB-vel, rá semmiképp sem szabad. Akkor már Liberman.

– Mindegy, akkor Liberman. Az meg egy sorozatgyilkos…

– Liberman-Lapid-Merec tutijó, egyik se megy el a BB-vel.

– Csak nem elég a koalícióhoz…

  1. Korrupció, csalás, hivatali visszaélés
  2. A nép követeli BB lemondását

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.