Washington Post: “Netanjahu szennyes ruháit hozta mosásra a Fehér Házba”

Az újság a Fehér Ház tisztviselőit idézte, akik szerint a Netanjahu házaspár a hivatalos vendégház tisztítási szolgáltatásait vette igénybe: “Ők az egyetlenek, akik ténylegesen igénybe vették ezt a szolgáltatást.” Izraeli washingtoni nagykövetség: “Alaptalan vádak”. Netanjahuhoz közeli forrás: “Korábbi rágalmak újrahasznosítása” – írta a Ynet.

A Washington Post tegnap este (szerda) a Trump és Obama adminisztráció tisztviselőinek beszámolóit tette közzé, melyek szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnök washingtoni látogatásaira szennyes ruhával megrakott bőröndöket szokott magával hozni a Blair-házban – a Fehér Ház hivatalos vendégházában – való tisztításra. Magát a szolgáltatást költségmentesen nyújtják a Washingtonba látogató vezetőknek, ám a cikkben idézett források szerint – a Netanjahu házaspárral ellentétben – a legtöbbjük nem használja.

“Az izraeli miniszterelnök és felesége volt az egyetlen, akik ténylegesen igénybe vették ezt a szolgáltatást, akik nagy mennyiségű szennyest hoztak” – mondta a cikkben idézett egyik forrás.

Az izraeli washingtoni nagykövetség elutasította az állításokat, megjegyezve, hogy ez egy rossz kísérlet az Izrael, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein között a múlt héten a Fehér Házban megvalósított normalizációs megállapodások megvalósításának aláásására: “Ezeknek az alaptalan állításoknak az a célja, hogy befeketítse a Fehér Házban Donald Trump amerikai elnök közvetítésével aláírt történelmi békeszerződéseket.”

A nagykövetségben azt is elmondták, hogy a vádakkal szemben a miniszterelnök az utolsó amerikai egyesült államokbeli útján nagyon kevés ruhát vitt mosásra. Még azt is részletezték, hogy a Netanjahu házaspár egyáltalán nem vette igénybe a vegytisztítást, és a mosáshoz szükséges ruhák között csak két miniszterelnöki ing, pizsamák és egyik öltönye volt, amelyet vasalni kellett a felesége ruhájával együtt.

Egy másik idézett forrás megerősítette, hogy legutóbbi látogatása során Netanjahu korábbi útjaival ellentétben nem hozott nagy mennyiségű ruhát mosásra.

Egy Netanjahuhoz közeli forrás szintén cáfolta az állításokat: “Ez az izraeli médiaarchívumból elővett hamis és névtelen rágalmazások újrafeldolgozása”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet