Tüntetések voltak országszerte • Netanjahu “kiskutyának” nevezte Bennetet

Szombat este országszerte ismét tüntetéseket tartottak Benjamin Netanjahu miniszterelnök ellen az útkereszteződésekben, a hidakon és több város utcáin. 

Összecsapások voltak a rendőrség és a tüntetők között a Hemed csomópontnál az 1-es főút mentén. A rendőrök az összes gumitengeralattjárót kilyukasztották.

Több helyen is erőszakos támadás érte a tüntetőket a Netanjahut támogatók részéről.

A tiltakozó aktivisták Jeruzsálemben a Netanjahu birtokában lévő egyik épület közelében gyűltek össze, majd a miniszterelnök rezidenciája közelében lévő fő demonstrációhoz vonultak. 

A kultúra világából érkező tüntetők a vádlott miniszterelnök rezidenciája elé állították egy “Ló vagy Trója” című installációt.

Netanjahu Caesarea-i háza közelében is tüntetők százai tiltakoztak. 

Tel-Avivban százak vonultak a város utcáin, és több százan tüntettek a Rabin téren a Kormányminőségért mozgalom tiltakozása részeként, amely a tengeralattjáró-ügy kivizsgálását követelte, miután beadták az erre irányuló kérelmet a Legfelsőbb Bíróságon. 


A Gázai övezetből két rakétát lőttek ki Izrael központi tengerparti részeire. Helikopterekről és tankokról a Hamász föld alatti járatait, valamint katonai állásait lőtte az izraeli hadsereg válaszul az éjszakai támadásra. Éjjel kettőkor Asdódban megszólaltak a légvédelmi szirénák, majd Tel-Aviv környékén és a tőle délre fekvő tengerparti részeken robbanások erős zaját lehetett hallani. Sehol sem számoltak be sérülésről vagy anyagi kárról. Teljes cikk


Jair Netanjahu, a kormányfő fia arra kéri a bíróságot, hogy utasítsa el a Wexner alapítvány 75 volt ösztöndíjasának rágalmazásért ellene benyújtott magánjogi keresetét. Arra hivatkozik, hogy nem “egy adott személyre” gondolt, amikor kijelentette, hogy az alapítvány végzettjei titkos és őrült pedofil kultuszt űznek, és céljuk kormányzati puccs végrehajtása, és felszólított rá, hogy tiltsák el őket a közszolgálati tisztségektől.


2018 februárjában, miután Naftali Bennet bírálta Benjamin Netanjahu miniszterelnököt a kapott ajándékok miatt, a miniszterelnök és tanácsadója, Nir Hefetz megvitatták személyét. A 13-as tévéhez került hangfelvételen Netanjahu “kiskutyának” nevezte Bennetet.