Megatüntetésre készül szombat estére a Balfour-ellenzék

Netanjahu-ellenes plakát egy Balfour utcai tüntetésen Jeruzsálemben - fotó: frankpeti / Izraelinfo
Netanjahu-ellenes plakát egy Balfour utcai tüntetésen Jeruzsálemben - fotó: frankpeti / Izraelinfo

Szombat estére hatalmas tömegrendezvényt szervez a Netanjahu-ellenes tömegmozgalom Jeruzsálembe, a Balfour utcai rezidencia mellé. Mindenkit odavárnak, aki a jogállamiság és a demokratikus intézmények helyreállítását szeretné, elítéli a korrupciót és véget vetne Benjamin Netanjahu – szerintük – egyre diktatórikusabb kormányzásának.

A mozgalomnak újabb lendületet adott David Artzi nyilvánosságra került videófelvétele, amely a Benjamin és Sara Netanjahu közötti titkos egyezményről szól, mely szerint a biztonsági vezetők kinevezésében vétójoga van a Likud-elnök feleségének. Vasárnap számos katonai vezető számolt be róla Ben Kaszpi Maárívban megjelent cikkében, hogy kinevezése előtt katonai vezetők, valamint a Moszad főnöke is Netanjahu feleségével találkozott, és gyakorlatilag ő döntött előmenetelükről, miközben másokét megakadályozta.

Netanjahu és a titkos egyezményt állítólag megmutató David Shimron tagadnak és perrel fenyegetőznek, de mindeddig nem nyújtottak be keresetet ebben az ügyben, és Shimron nem hajlandó hazugságvizsgálóval bizonyítani igazát – szemben David Artzival, aki állítja a titkos szerződés létezését, és hogy megmutatta neki. Mind David Artzi, mind Ben Kaszpi örömmel várja, hogy bíróság előtt támadják meg őket, mert véleményük szerint akkor kiderülhet az igazság, illetve, hogy igazak a vádak.

A Netanjahu-ellenes összefogás óriástüntetésére buszokat szerveznek, melyekre bárki feliratkozhat nagyjából a Jeruzsálembe tartó buszjegyek áráért. A tüntetésre érdemes buszokkal menni, mert várhatóan nem lesznek parkolóhelyek a fővárosban, ugyanis ilyen tüntetéseknél újabban sajnos lezárják a nyilvános parkolóhelyeket is…

Itt lehet feliratkozni az egész országból Jeruzsálembe tartó buszokra.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.