Váratlan találkozás

Ofra baba- és kismama fotós Facebook-bejegyzése

Csíkos hiéna zsákmányával

Már épp azt gondolom, hogy ma már nem fotózok többet… a táskám felé sétálok, amit egy fa alatt hagytam, mikor valami kijön a mellettem lévő bokorból, olyan 5-6 méterre tőlem, hatalmas feje nekem vállmagasságban (1,60 méter vagyok).

Először úgy tűnik, hogy róka vagy sakál, aztán mikor jobban megnézem, nem hiszek a szememnek. Egymással szemben állunk, mindkettőnket meglep és megdöbbent ez a nagyon közeli találkozás. Remegnek a térdeim, nem tudom, mit tegyek, zaklatottan lihegek, aztán felemelem a kamerát, és gondolkodás nélkül lőni kezdek, miközben mindenféle szavakat motyogok magamnak és Istennek – mire az állat bemegy egy bokorba.

Még vagy két percig állok ott dermedten, nem értem, mi történt.

Aztán összeszedem magam, egy kicsit messzebbről körbejárom a bokrot, és egy távolabbi sziklán várom, hogy újra előbújjon. Néhány percig csendben ülök, mire meglep hátulról egy tehén – kisebb szívinfarktust kapok. Ismét összeszedem magam, a fényképezőgépben lévő fotókat nézem, hogy meggyőződjek, nem álmodtam.

Felemelem a fejem, hirtelen ismét kijön, rám néz, hagyja, hogy egy egész alakos képet készítsek róla, aztán elegánsan hátat fordít, és a tetemmel a szájában eltűnik…

Csíkos hiéna – a Carmel környéke

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.