Putyin elrendelte az oroszok evakuálását a Gázai-övezetből

Elrendelte Oroszország és a FÁK-tagállamok távozni kívánó állampolgárainak a Gázai-övezetből való evakuálását csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az orosz jogi információs portálon közzétett rendeletében Putyin arra utasította a rendkívüli helyzetek minisztériumát, hogy a külügyminisztériummal egyeztetve szállítsa Moszkvába mindazokat, akik erre bejelentik igényüket. A kimenekítés időpontjáról és módjáról a diplomáciai tárcának a rendkívüli helyzetek minisztériuma mellett a Külső Hírszerző Szolgálattal (SZVR) kell egyeztetnie.

“Az orosz kormánynak meg kell hoznia a rendelet végrehajtásához szükséges intézkedéseket” – állt a dokumentumban.

A lépést a rendelet azzal indokolja, hogy a Gázai övezetben hirtelen megromlott a helyzet az izraeli fegyveres erők katonai művelete következtében.

Az Izrael és a Gázai övezet közötti határon már második hete feszült a helyzet. A Hamasz iszlamista palesztin szervezet Gázából rakétákkal támadja Izrael területét, az izraeli védelmi erők pedig válaszul ellencsapásokat mérnek az övezetre.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.