Molotov koktélt dobtak zsidók házára; Beduin őrt vertek össze

Molotov-koktélokat dobtak tegnap este (pénteken) egy zsidó család lakásába Lod városában. Senki sem sérült meg a támadásban, könnyebb anyagi kár keletkezett. A környéken lakók, akiknek többsége a Chabad közösséghez tartozik, elmondták az újságíróknak, hogy a közelmúlt erőszakos eseményei nyomán erre előre felkészültek, otthonukban tűzoltó készülékeket tartottak és sikerült gyorsan megfékezniük a tüzet. A rendőrség vizsgálatot indított.

A támadás helyszíne Lodban

Egy banda tegnap (péntek) este megtámadott egy beduin őrt egy építkezésen Binyaminában azután, hogy az nem volt hajlandó beengedni őket a területre, majd elmenekültek. Szemtanúk elmondták a rendőrségnek, hogy a támadók zsidók voltak. Vizsgálatot indítottak egy nacionalista hátterű támadás gyanúja miatt. A Magen David Adom közleménye szerint a mintegy 30 éves őrt közepes súlyosságú állapotban szállítottak a Rambam Kórházba. A helyszínre érkező rendőrök megkezdték a gyanúsítottak felkutatását.

Zichron Yaakov egyik lakója elmondta: “Láttam, hogy körülbelül tízen ütlegelnek egy földön heverő embert, aztán a támadók autókba ugrottak és elmenekültek. Mindent megtettünk, hogy segítsünk a sérültnek.”

A binyaminai támadás helyszíne

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.