Palesztin biztonságiakat lőttek le izraeli katonák Ciszjordániában

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Meghalt három palesztin csütörtökökre virradóra az Izrael által megszállt Ciszjordániában izraeli katonákkal vívott tűzpárbajban – közölték palesztin és izraeli hivatalos források.

Az izraeli erők két terroristát akartak kézre keríteni, akik fegyveres támadásokat követtek el. Egy palesztin tüzet nyitott a katonákra, amire válaszul lelőtték. Ezután tűzpárbaj alakult ki a katonák és palesztin fegyveresek között, s ebben meghalt további két palesztin – közölte az AFP hírügynökséggel egy meg nem nevezett izraeli biztonsági forrás, miközben a Wafa palesztin hírügynökség is beszámolt a három palesztin lelövéséről.

Az eset a Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenin városban történt.

A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint a palesztin biztonsági erők két tagját, valamint egy harmadik palesztint lőttek le az izraeliek.

A halottak: Taysir Issa (jobbra) és Adham Aliyu – Fotó: A palesztin hírszerzés

Az izraeli erők rendszeresen hajtanak végre műveleteket Ciszjordániában palesztin szélsőségesek ellen, de ritkán fordul elő, hogy a palesztin hatóság biztonsági embereivel kerülnek összetűzésbe. Valójában a palesztin biztonságiak együttműködnek az izraeli erőkkel a rend fenntartásában – jegyezte meg a Reuters.

- Hirdetés -

Egy meg nem nevezett izraeli forrás később közölte, hogy ha palesztin biztonságiakat lőttek le a katonák, akkor valami tévedés történhetett. Az eset körülményei még nem tisztázottak.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?