Kikapott Netanjahu támogatottja a Likud-fellegvár Eilaton

Eli Lankri független jelölt megszerezte a szavazatok 44.7%-át, miközben Gabi Kados, a Likud és Netanjahu személyes jelöltje csak 40,6%-ot kapott.

Az Eilaton az elmúlt 18 évben polgármester-helyettesként dolgozó Eli Lankrit választották meg polgármesternek a kedd esti választásokon. Lankri a gyakorlatban már polgármestereként működött, mióta az előző polgármester, Meir Jitzhak Halevi a “norvég törvény”-nek köszönhetően a kneszetbe került az Új Remény (Tikva Hadasa) párt színeiben.

Lankri független jelöltként indult a polgármesteri posztért, a Likud vele szemben Gabi Kadost támogatta. Kados – aki 1993 és 2003 között már Eilat polgármestere volt – elnyerte Benjamin Netanjahu ellenzéki vezér támogatását is. Az eilati választásokon összesen 13 893 lakos szavazott, ami a város 55 064 választópolgárának csak 25,79%-a.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.