Izraeli kisfiúval végzett egy kockamedúza

Kockamedúza - Fotó: Wikipedia

Egy mérgező kockamedúza halálosan megsebesített egy kilencéves izraeli gyereket Thaiföldön – jelentette vasárnap az izraeli média.

A beszámolók szerint a fiú, aki a családjával évek óta Thaiföldön él, Koh Phangan szigetnél fürdött a tengerben, amikor egy kockamedúza megcsípte. Helyi információk szerint a fiú nem kapott elsősegélyt a helyszínen, később a mentők már nem tudták megmenteni az életét. A thaiföldi izraeli konzulátus kapcsolatban áll a fiú apjával.

A strand, ahol a katasztrófa történt, hétvégén a családok tömeges szórakozási helyeként ismert. A thaiföldi hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A thaiföldi természeti erőforrások minisztere részvétét fejezte ki, és közölte, hogy megvizsgálják, hogyan lehetne megelőzni az ilyen eseteket a jövőben. A hatóságok hálók segítségével akadályozzák meg a medúzák közelítését a partokhoz, de ezúttal ez nem segített.

A kockamedúzák mérge – amely az állat akár három méterre is megnövő tapogatóiról jut a szervezetbe – az egyik legveszélyesebb az egész állatvilágban. Bénulást és légzésleállást okoz.

Márciusban egy 17 éves fiút ért halálos medúzacsípés Ausztrália partjainál.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI, Ynet