Sokszínű világ: héber zenére táncolnak Hebronnál a palesztinok

Mike Sharif, izraeli drúz énekes - Fotó: Ronen Akerman / Wikimedia Commons

A mellékelt videó tanúsága szerint egy héber nyelvű számra (Lama lo?) táncolnak egy esküvőn Hebron mellett az ünneplő palesztinok.

Mike Sharif drúz énekes dalol héber nyelven a vele éneklő és táncoló tömegnek, Jattában, Ciszjordánia déli részén, Hebron közelében.

Sharif már gyermekként feltűnt, s első albumát 1992-ben jelentette meg. Azóta arabul és héberül énekelve szép karriert futott be elsősorban az Izrael lakosságának mintegy ötödét kitevő arab kisebbség körében. Többször koncertezett a Palesztin Hatóság területén is, ahol meghívását egyesek nem kívánatos együttműködésnek tekintik a szerintük nem eléggé radikálisan Izrael-ellenes Fatah párttal, a Hatósággal, valamint magával Izraellel.

De a zene és a művészet hatalma erősebb a politikánál, amit a csütörtök esti esküvőn készült videofelvétel is bizonyít. Nézése közben csodáljuk színes világunkat, mely soha sem fekete-fehér.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.