Izrael Bahreinnel, az Egyesült Arab Emirátusokkal és az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatba kezdett a Vörös-tengeren

Fotó: Amerikai Haditengerészet

Izrael mától (csütörtök) haditengerészeti gyakorlatot hajt végre a Vörös-tengeren az Egyesült Arab Emirátusok, Bahrein és az Egyesült Államok erőivel együttműködve – áll az Egyesült Államok haditengerészete ötödik flottájának közleményében.

Az amerikai védelmi minisztérium alá tartozó DVIDS szervezet jelentése szerint a gyakorlat öt napig tart, és a tenger közepén lévő ellenséges hajó feletti irányítás átvételére vonatkozó kiképzést is tartalmaz. Brad Cooper haditengerészeti parancsnok szerint “a tengeri együttműködés segít fenntartani a hajózás szabadságát és a kereskedelem szabad áramlását, amelyek elengedhetetlenek a biztonság és a regionális stabilitás szempontjából”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.