A „Teherán” című izraeli kémsorozat kapta a legjobb drámának járó elismerést az idei nemzetközi Emmy gálán.

A KAN közszolgálati műsorszolgáltató díjazott thrillerét 2020 júniusában mutatták be Izraelben, itt írtunk róla fellelkesülve. Ezt követően a sorozat az Apple TV révén világszerte ismertté vált.

„A Teherán nem csak egy egyszerű kémsorozat, hanem azt akarja megérteni, milyen ember áll valójában az ellenségnek tartott személyek mögött. Mi ezt tesszük minden nap a forgatásunkon. A napokban forgatjuk a második évadot, iráni színészekkel is dolgozunk a világ minden tájáról, többek között iráni menekültekkel is. Ezt együttműködésben és sok szeretettel tesszük, felismerve így, hogy milyen sok a közös bennünk. Hiszem, hogy ez reményt ad a jövőre nézve, és remélem, hogy mindannyian, izraeliek és irániak barátokként és nem ellenségként járhatunk egymás mellett Jeruzsálemben és Teheránban is”

– nyilatkozta Dana Eden ügyvezető producer a New York-i díjátadó ünnepségen. Eden az Utódlás sztárjától, Brian Cox-tól vehette át a díjat.

Ez eddig a harmadig izraeli alkotás, amelyik nemzetközi Emmy-díjat kapott. 2018-ban a legjobb vígjáték kategóriában a Nevsu, 2010-ben a Ramzor sorozatokat díjazták.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.