Tel-Aviv a világ legdrágább városa!

Fotó: Keller Zoli

A Worldwide Cost of Living Index amerikai dollár árfolyamra váltva a világ 173 városát hasonlítja össze a helyi megélhetés költségeit tekintve. Tel-Aviv első alkalommal lett az egész világ első számú vezetője – drágaságban – a szerdán közzé tett felmérésben.

A koronavírus-válság nyomán megugró infláció világszerte megnövelte a megélhetési költségeket, de Tel-Avivban különösen drágább lett az élet, öt helyet ugrott előre ezen a kétes dicsőségű ranglistán.

Tel-Aviv részben a sékel dollárral szembeni erősödése, másrészt a szállítási és élelmiszerárak emelkedése miatt kapaszkodott fel a lista élére a The Times of Israel cikke szerint.

Párizs és Szingapúr együtt került a második helyre, őket Zürich és Hongkong, követi, majd New York és Genf jön, amely csak a hetedik lett. Az első 10-ben a nyolcadik Koppenhága, a kilencedik Los Angeles, a 10. pedig a japán Oszaka lett. Tavaly még Párizs, Zürich és Hongkong vezetett.

- Hirdetés -

Vigasztaljon minket mikor a méregdrága bevásárlást végezzük, hogy Teherán a 79. helyről a 29. helyre emelkedett, mert az amerikai szankciók megemelték az árakat és hiányt okoztak, és hogy Damaszkusz lett a világ legolcsóbb városa, és mégse cserélnénk az ott élőkkel…

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.