Eddig 100 százalékig hatékony volt az izraeli koronavírus elleni gyógyszer

Mind a 18 kórházba került koronabeteg, akiket az izraeli Amorphical biotechnológiai vállalat által kifejlesztett, tesztelés alatt lévő kezelést kapta felépült, és néhány napon belül hazaengedték őket – írja a The Jerusalem Post. .

Mind a 18 , közepes vagy súlyos tünetekkel kórházba szállított COVID-19 beteg, akiket az izraeli Amorphical biotechnológiai vállalat által kifejlesztett Amor-18 gyógyszerrel kezeltek egy klinikai vizsgálat során, felépült, és néhány napon belül hazaengedték őket – jelentette be a vállalat szerdán. A 19 személy közül, akik placebót kaptak, hatot intenzív osztályra kellett szállítani, ketten meghaltak.

A vizsgálatot a cfati Ziv Medical Centerben végezték, és a koronavírus-osztály igazgatói, Dr. Kamal Abu Jabal és Dr. Nashat Abu Saleh vezették. Kísérleti ellátás keretében két másik nagyon súlyos állapotú beteg kapott gyógyszert, mindketten felépültek és hazaengedték őket.

“Mivel a gyógyszerrel kezelt betegek néhány napon belül felépültek és hazaengedték őket, ez 100%-os sikernek tekinthető” – mondta Abu Saleh.

Az Amor-18-at, amelynek fő összetevője az amorf kalcium-karbonát (ACC), szájon át vagy inhalálással adták be. Amint azt a vállalat kifejtette, az ACC képes módosítani a savas pH-változásokat minden egyes sejt körül. Ezek a változások befolyásolják a koronavírus azon képességét, hogy behatoljon a sejtekbe és szaporodjon. Ez lehetővé teszi, hogy a gyógyszer megakadályozza a vírus terjedését, és ezáltal a betegek állapotának romlását.

„Izgatottak vagyunk a klinikai vizsgálat eredményei miatt, amelyek valódi reményt adnak a koronavírusos betegek számára Izraelben és szerte a világon, és különösen biztatóak ezekben a napokban, az ötödik hullám és az omikron variáns kezdetével” – mondta az Amorphical vezérigazgatója, Yossi Ben.

“Az általunk kifejlesztett gyógyszer gyulladáscsökkentő, biztonságos és hatékony, és könnyen használható” – mondta, hozzátéve, hogy az Amor-18 a SARS-vírus teljes családja ellen hat, beleértve az összes COVID-változatot.

Izraelben már a tesztelés utolsó fázisa zajlik a Ziv, a Samir, a Kaplan és a Maayan Hayeshua egészségügyi központokban. A közeljövőben a gyógyszert más országokban is tesztelni fogják. Hét brazil kórház már bejelentette részvételét a projektben, és várhatóan hamarosan további európai és amerikai központok is csatlakoznak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.