A hadsereg Hamasz célpontokat támadott Gázában, válaszul az onnan lőtt rakétatűzre

Az izraeli hadsereg tegnap este (vasárnap) a Hamasz célpontjait támadta a Gázai övezetben, válaszul az előző napi Izraelre irányuló rakétatámadásra. A légicsapást Han Juniszban hajtották végre, és a hadsereg tájékoztatása szerint a légierő számos célpontot támadott egy rakétagyártó telepen, harckocsik pedig a Hamasz katonai állásait támadták a Gázai övezet határán. A támadásban személyi sérülés nem történt.

A Hamaszhoz tartozó al-Aksza TV arról számolt be, hogy a szervezet fegyveresei két légelhárító rakétát lőttek ki a támadó repülőgépekre. A hadsereg szóvivője ezt közleményében nem kommentálta.

A szombaton kilőtt rakéták Gus Dan partjainál landoltak a tengerben, és az IDF tájékoztatása szerint a röppályájuk miatt nem semmisítették meg őket, és nem aktiválták a légiriadót sem.

A Gázai övezetben tegnap kiürítették a katonai parancsnokságokat és létesítményeket, ahogy az egy várható izraeli támadásra való felkészülésben szokás.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.