Izraelben megjelent a flurona (influenza+korona)

Izrael dokumentálta az első megbetegedést az úgynevezett „fluronával”, amely egyidejű korona- és influenzavírus-fertőzés – jelentette a Ynet csütörtökön.

A kettős fertőzést először egy nőnél azonosították ezen a héten a Rabin Medical Centerben (Ichilov), Petach Tikva-ban. A kórház tájékoztatása szerint az újdonsült anya, akit egyik kórokozó ellen sem oltottak be, jól érzi magát – időközben már csütörtökön hazaengedték a kórházból.

Az egészségügyi minisztérium még vizsgálja az esetet. A betegség tünetei enyhék voltak, de a vizsgálattal kiderül, okozhat-e a két vírus kombinációja súlyosabb megbetegedést.

Az egészségügyi szakértők becslése szerint valószínűleg nem ez az egyetlen eset az országban, de nem diagnosztizálták a többit.

A nő valószínűleg állapotos volt, és ezért került kórházba.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.