Megvan Izrael új eurovíziós dala

Megszületett a döntés: Michael Ben David képviseli Izraelt a 2022-es eurovíziós dalfesztiválon Torinóban májusban.

Az Eurovíziós dalverseny különleges helyet foglal el sok izraeli szívében, mert ez volt az egyik első olyan nemzetközi verseny, amelyen Izrael részt vehetett és kimagasló teljesítményt nyújtott.

Az IM című, fülbemászó, táncolható önelfogadás himnusz-dalt és előadóját 4 döntős versenyző közül választották ki szombat este a 13-as csatorna X Faktor műsorában.

Margalit Tzanani, Miri Mesika, Aviv Geffen és Ran Danker, valamint a 2018-as Eurovízió-győztes, Netta Barzilai, és mellettük zenei szakemberekből álló testület, plusz a nézők szavazatai alapján történt a választás.

Abban mindenki egyetértett, hogy a döntősök, akiknek többsége korábban már sikeres karriert futott be, tehetségesek voltak, és nehéz volt választani közülük.

Izrael eddig négyszer nyerte meg az Eurovíziót, legutóbb 2018-ban.

Már külföldön is szeretik a dalt és Michaelt:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.